Bygga pool

Skulle du kunna känna att ett poolbygge inte är något för dig så finns det mängder av smarta, prisvänliga alternativ att välja bland! Kika till exempel närmare på pooler ovan mark som enkelt byggs med Thermoblock som är färdiga med armering så behöver bara betongfyllas som du enkelt ställer på plats utan att varken behöva gräva.

Thermopool från Poolgiganten
Bild lånad från poolgiganten.se

Men om du ändå känner dig manad att sätta igång så gäller det att börja med att fundera ut hur du vill att din pool ska se ut och hur stor den ska vara. Vill du att den ska vara rektangulär eller är du ute efter en pool med rundade kanter? Man måste förstå att en rektangulär pool är både billigare och enklare att bygga själv. Det finns flera typer att välja mellan och här gäller det att ta hänsyn till det utrymme du har att röra dig med på tomten när du bestämt dig för att bygga en pool.

Alla poolstommar kräver självklart ett välgjort markarbete och en korrekt utförd montering enligt leverantörens anvisningar för att de ska hålla så länge som möjligt. Ska poolen vara nergrävd är det också viktigt att du kontrollerar att det material du väljer tål att grävas ner i fuktig miljö.