cropped-logo0.png

Att bygga pool

Ett poolbygge kan vara en stor investering och det är inte alltid lätt att veta om det är något för en själv.

Men det finns många smarta och prisvärda alternativ att välja mellan.

Ett exempel på ett sådant alternativ är pooler ovan mark. Dessa pooler är enkla att bygga med hjälp av Thermoblock, som är färdiga med armering och bara behöver betongfyllas.

Detta gör att man slipper gräva ner poolen i marken och det är enkel att ställa den på plats. Dessa pooler kan komma i olika storlekar och prisklasser, allt från små pooler till större pooler som är mer lämpliga för familjer med barn.

Dessutom finns det många olika designmöjligheter tillgängliga för att passa ens personliga smak och budget. På så sätt kan man fortfarande njuta av poolen utan att behöva gräva ner den i marken eller spendera för mycket pengar.

Thermopool

Men om du ändå känner dig manad att sätta igång så gäller det att börja med att fundera ut hur du vill att din pool ska se ut och hur stor den ska vara.

Vill du att den ska vara rektangulär eller är du ute efter en pool med rundade kanter? Man måste förstå att en rektangulär pool är både billigare och enklare att bygga själv.

Det finns flera typer att välja mellan och här gäller det att ta hänsyn till det utrymme du har att röra dig med på tomten när du bestämt dig för att bygga en pool.

Alla poolstommar kräver självklart ett välgjort markarbete och en korrekt utförd montering enligt leverantörens anvisningar för att de ska hålla så länge som möjligt.

Ska poolen vara nergrävd är det också viktigt att du kontrollerar att det material du väljer tål att grävas ner i fuktig miljö.

Bild lånad från POOLGIGANTEN