cropped-logo0.png

Eventföretag och vattenaktiviteter

Under de senaste åren har det blivit allt mer vanligt med så kallade eventföretag. Det är helt enkelt företag som anlitas för att ordna olika typer av events och happenings i samband med olika tillställningar. Företaget har med sig saker som gör att eventen kan hållas och just när det gäller vatten finns det mycket roligt att ta del av.

Vilka aktiviteter kan eventföretag anordna?

Bland vattenaktiviteter kan eventföretag ha med sig stora bollar som flyter på vattnet. I dem kan man springa, vila, eller hoppa runt utan att bollen sjunker ner under ytan. Den här aktiviteten brukar uppskattas av både vuxna och barn. Även hoppborgar på vatten, olika lektält med vattenkanoner och mycket annat brukar finnas. Det har också blivit mer populärt att ordna hinderbanor på vatten. När det gäller åldersgränser kan vissa aktiviteter och event vara mer lämpade för vuxna än för barn men det talar eventföretaget om.

Var kan vattenevent anordnas?

Vattenevent kan anordnas där det finns vatten. Det kan vara vid en sjö, ett hav, i en simhall eller kanske i en större damm. Vattnet behöver inte alltid vara djupt utan det räcker med någon decimeter för de flesta aktiviteter. Det är dock bra om man kan avgränsa området om det gäller en strand eller ett hav. På så sätt undviker man att någon driver ut för långt om vattnet är lite strömt. I många fall är det också så att eventföretaget tar med sig större, men lätta bassänger som kan fyllas med vatten på plats. Det kan vara en lösning för större hinderbanor som sätts upp på fält till exempel.

Vad kostar det att anlita ett eventföretag?

Hur mycket det kostar att anlita ett eventföretag kan variera stort. Det handlar bland annat om hur länge eventet ska vara, om hur mycket personal som behövs och om hur många aktiviteter som ska finnas med. Ett större event kostar mer pengar än ett mindre. Man bör dock räkna med att lägga ut åtminstone 10 000-20 000 kronor på ett event som håller sig några timmar under en dag.

När är vattenaktiviteter och event på eller i vatten lämpliga?

De här eventen och aktiviteterna lämpar sig vid de flesta tillställningar. Många kan ha roligt åt att titta på eller åt att själva delta i aktiviteten. Många av aktiviteterna har varken viktgräns eller åldersgräns. Det kan dock vara en fördel om man är simkunnig men i regel finns flytvästar att låna.

 

Vattenevent kan vara särskilt lämpliga vid tillställningar som ordnas vid vatten av olika slag. Kanske är det en festival som ordnas vid en hamn, ett motionslopp som ordnas vid en sjö eller liknande. Självklart går eventen också att ha med vid privata fester som bröllop, födelsedagar eller andra större firanden och på denna sidan kan du hitta lite mer poolområde inspiration.