cropped-logo0.png

Lite fler roliga sommarlekar

Vår avsikt att skapa en blogg om vatten, olika aktiviteter att göra i och nära vatten, om pooler och allt därtill har resulterat i den här bloggen. Vi har stor erfarenhet av olika event på och vid vatten och även det kan du läsa mer om här.

Badaktiviteter

Att bada kan vara skönt och avslappnande men det finns så mycket mer man kan göra än att bara bada. Många passar till exempel på att göra ett härligt pass vattengympa i vattnet. Det leder till ökad rörlighet, viktminskning, och det är överlag väldigt stärkande för kroppen. Dessutom kan alla vara med efter sin egen förmåga.

En annan rolig badaktivitet är vattenpolo och volleyboll i vatten. Här spelar man med bollar och istället för att springa får man simma och kasta sig i vattnet. Det är skonsamma spelformer och dessutom testar man sin simkunnighet samtidigt som man har roligt. Även här kan alla vara med och man kan spela tuffare eller lugnare beroende på vad man känner för.

Säkerhet vid vatten

När vi i bloggen skriver om olika vattenaktiviteter tycker vi att det är självklart att också beröra olika säkerhetsaspekter. Kan du till exempel livrädda om det skulle behövas? Vet du hur du bogserar en nödställd till land och kan du kasta en livboj? Vi anser att det är extremt viktigt att ha koll på säkerheten. En olycka händer så lätt och den kan få katastrofala konsekvenser. Bara en sådan sak som att springa på golvet i en simhall kan vara riktigt farligt. Golvet är i regel halt och att ramla gör ont. Dessutom kan du slå huvudet i kanten och hamna i vattnet medvetslös.

Event / upplevelser / teamwork

Vår specialitet är event som sker på, i eller vid vatten. De lockar stor publik och många vill vara med. Det krävs inte mycket för att man ska kunna delta, men i tuffare hinderbanor kan det så klart vara en fördel att ha god fysik om man vill tävla på tid. Dock är det inget tvång utan man kan precis lika gärna vara med bara för att det är roligt. När det gäller event med luftfyllda bollar som flyter på vattnet, olika lektält och liknande kan även vuxna vara med. Hoppborgar som flyter på vatten riktar sig mer till barn, men även vuxna kan delta om de är försiktiga så att barnen inte kommer till skada.

Här på vår blogg får du läsa mer om det här och mycket annat. Du får dessutom flera praktiska tips om vad du kan tänka på när det gäller pooler, säkerhet och vatten överlag. Oavsett om du har haft pool länge, om du precis ska skaffa en eller om du helt enkelt vill veta mer om vad man egentligen kan göra för roligt när man badar är du välkommen hit!