cropped-logo0.png

KUL SAKER ATT GÖRA PÅ SOMMAREN

Varje flitig förälder letar ständigt efter de bästa sommar-
aktiviteterna för sina barn. Oavsett om det är ett tennisläger, sportligor,
konst- och hantverksevenemang, finns det ingen brist på sommaraktiviteter
och barnunderhållning som du kan fylla varje sommardag med.

Cykelturer

Ta med dina barn på en rolig cykeltur, antingen nära ditt hus, eller om barnen är äldre, ta dem på en cykelled. Eftersom det är en varm sommardag, se till att ta med vatten!

Träffa vänner på lekplatsen.

Ring dina vänner och låt barnen hänga tillsammans på en lokal lekplats där de kan leka på gungställningar.

Gör glass

Det finns inte ett barn (eller förälder) i världen som skulle vägra glass en varm sommardag. Detta är en fantastisk barnaktivitet där föräldrar enkelt kan övervaka. Här är en bra guide för att skapa din alldeles egna vaniljglass.
Du behöver:
¾ kopp vitt socker
1 dl vispgrädde
2 ¼ koppar mjölk
2 tsk vaniljextrakt
Gör så här:

Steg 1
Rör ner socker, grädde och mjölk i en kastrull på låg värme tills sockret har löst sig. Värm bara tills blandningen är varm och en liten ring av skum dyker upp runt kanten.

Steg 2
Överför gräddblandningen till en hällbar behållare, till exempel en stor måttbägare. Rör i vaniljextrakt och blanda noggrant, kyl i minst 2 timmar. (Övernattning är bäst.)

Steg 3
Häll kall glassmix i en glassmaskin, sätt på maskinen och kärna enligt tillverkarens anvisningar, 20 till 25 minuter.

Steg 4
När glassen är mjukfryst, servera omedelbart eller lägg en bit plastfolie direkt på glassen och ställ in i frysen för att mogna, 2 till 3 timmar.

Ha en picknick i en lokal park.

Att få barn tillsammans för en picknick i en lokal eller statlig park kan vara en rolig gruppaktivitet. Se bara till att hitta lite skugga!

Trottoarkrita väggmålningar.

Skaffa lite kul färgad krita till dina barn och du kan skapa några riktigt roliga kalkmålningar och mönster.

Camping på bakgården

Dina barn kan vara för små för att campa på en camping eller park, men varför inte börja på bakgården?

Stjärnskådning på bakgården

Lägg ut några filtar och lägg dig på din bakgård och titta på stjärnorna. Visa dina barn hur man hittar Orions bälte, Karlavagnen (stora och lilla), Stora Björn (inte samma som Karlavagnen som man i allmänhet tror och många andra stjärnor. Här är en bra guide för stjärnskådning.

Naturvetenskapliga experiment för barn

Om dina barn vill stanna inomhus, inga problem – öka deras hjärnkraft och nyfikenhet med dessa fantastiska roliga och enkla vetenskapsexperiment för barn! Eller varför inte gå på Universeum

Lokalt tennisläger

Tennis är en av de sporter som de flesta barn inte får spela under läsåret. Men din stad har förmodligen ett roligt barntennisläger som ditt barn kan njuta av.

Gör ett kalejdoskop.

Det här skulle vara kul att göra om det råkar regna, eller till och med om du vill ha något annat att göra med dina barn! Om de är den listiga typen, här är en rolig guide som visar hur du gör en!

Trottoarskumfärg

Det finns andra kreativa sätt att skriva på din trottoar! Du och dina barn kan göra någon helt ofarlig skumfärg. Klicka här för en kreativ och rolig gör-det-själv-skum-aktivitet för att ha lite kul med dina barn.

Lite fler roliga sommarlekar

DIY fågelmatare

Denna barnvänliga fågelmatare tar toalettpappersrullar utspridda med jordnötssmör och rullade i fågelfrö. Efter att ha hängt den på en gren kan dina barn titta på när fåglarna kommer och får något att äta!

Hemlagad Lekdeg.

Detta kan göras på mindre än 10 minuter och är väldigt enkelt att göra. Kolla in det här receptet från en medmamma om hur man gör färgglad lekdeg med dina barn.

Besök ditt lokala bibliotek.

Biblioteket har mer än bara böcker för barn. Många av dem har andra aktiviteter och leksaker designade för varje ålder. De erbjuder även ljudböcker och pedagogiska datorspel!

Bygg ett fort eller tält.

Ta en eftermiddag och tryck dina soffor nära varandra. Drapera dem med filtar eller lakan och ät ett mellanmål eller spela ett spel under ditt fort eller tält!

Lek kurragömma i mörkret.

Blanda vanligt gammalt kurragömma med kurragömma i mörkret! Mörka dina fönster och förbereda områden som kan vara farliga. Det ger verkligen fantastisk underhållning!

Gör mjölkkartongbåtar.

Ta en gammal mjölkkartong och forma den som en båt. Du kan till och med måla den och sticka en tandpetare i den med en tejpad flagga! Testa det genom att lägga det i vatten i handfatet eller badet. Flyter det? Om inte kan dina barn brainstorma om hur man fixar det.

Gör ett pussel tillsammans.

När du söker efter rätt pussel, leta efter rätt åldersgrupp. Det finns specifika svårighetsgrader där ute! Det kan vara en underbar tid att knyta an till dina barn och arbeta tillsammans för att lösa ett pussel.

Besök en plaskpark.

Vissa är gratis och andra inte, men det här skulle vara en rolig utflykt för dina barn! Allt med vatten är en poäng med hushållet. Att slå värmen är möjligt!

Skriv i rakkräm.

Det här kan bli rörigt, men vilket roligt sätt att skriva! Om du är beredd på röran, låt dina barn träna sina ABC. Du kan gå ut i solskenet!
Måla stenar. Är du en med stenar överallt på din trädgård eller i närheten? Ha kul med att måla ansikten eller mönster på klippor med dina barn. Du kan använda dessa som dörrstoppare eller pappersvikter!

BÄSTA HANTVERK FÖR BARN – ROLIGT HANTVERK OCKSÅ FÖR VUXNA

Finns det någon gång när barn inte har tråkigt?! Seriöst, ge mina barn mindre än 30 sekunder utan aktivitet framför dem och de vet inte vad de ska göra. Det är här enkla kreativa hantverk för barn är din räddning! Det enda är att detta vanligtvis kräver mycket föräldraengagemang och låt oss vara ärliga. Ju mer de kan göra på egen hand, desto bättre!

Jag är alltid på jakt efter saker som inte bara kommer att underhålla mina barn utan också har ett pedagogiskt inslag som lär dem kreativitet, hjälp med deras fokuseringsförmåga och ge dem det självförtroende som till och med en enkel prestation kan ge. Här är några av mina favoritaktiviteter och hantverk för barn som jag tror att föräldrar och vuxna också kommer att tycka är roligt och spännande.