cropped-logo0.png

Sommaraktivitet, med eller utan barn

Sommar i Sverige är en fantastisk tid på året med massor av aktiviteter och resmål att välja mellan. Oavsett om du reser med barn eller inte, finns det något för alla. Här är några av de bästa förslagen på sommaraktiviteter och resmål i Sverige som du inte får missa.

Om du vill uppleva naturen på ett unikt sätt, kan du prova att cykla dressin. Det finns flera platser runt om i landet där du kan hyra dressin och cykla längs gamla järnvägsrälsar. Andra naturliga platser som är värda ett besök inkluderar svenska fjällen, där du kan njuta av vacker natur och välorganiserade turer. 

För de äventyrliga

För de äventyrliga finns det höghöjdsbanor och uthyrning av kanoter och kajaker för att utforska sjöar och vattendrag. Tumlarsafari kan också vara en spännande upplevelse för hela familjen, där du kan se de majestätiska tumlarna i deras naturliga miljö.

För djurälskare finns det många alternativ att välja mellan, inklusive djurparker och gruvor där du kan uppleva djur på nära håll och lära dig om deras liv och historia. Svenska Blå Stjärnan anordnar också fårläger för barn som är intresserade av att lära sig om djur och hur man tar hand om dem.

För de som är intresserade av kultur och historia kan besöka Falu koppargruva eller gå på en spökvandring i Gamla Stan i Stockholm. Om du är intresserad av konserter finns det många platser runt om i Sverige där du kan se några av landets bästa artister uppträda live.

Djur och jordbruksliv

Om du letar efter avkoppling och lyx kan du besöka någon av de många spa-anläggningarna runt om i Sverige. Du kan också prova att bo på en lantgård där du kan koppla av och lära dig om djur och jordbruksliv.

Om du är intresserad av natur och djurliv kan du besöka nationalparker som Abisko, Sarek och Stora Sjöfallet. Här kan du vandra, fjällklättra och uppleva den fantastiska svenska naturen på nära håll. Du kan också titta på norrsken under de kalla sommarnätterna.

Om du är en mat- och dryckesentusiast kan du besöka några av Sveriges vin- och ölstäder som Malmö, Helsingborg, Göteborg och Stockholm. Här kan du uppleva lokala smaker och upptäcka nya maträtter och drycker.

För sportentusiaster finns det många möjligheter att delta i sommarsporter som golf, tennis, fotboll, volleyboll och frisbeegolf. Det finns också flera vattenparker runt om i landet där du kan bada och ha kul med familjen.

Om du vill koppla av och ta det lugnt kan du prova att hyra en stuga eller en sommarbostad vid havet eller vid en sjö. Det finns många vackra stränder runt om i landet där du kan sola, bada och njuta av en god bok.

Sist men inte minst om du är intresserad av kultur och konst kan du besöka konstmuseer och gallerier runt om i landet. Du kan också besöka några av Sveriges mest berömda slott och herrgårdar som Gripsholms slott, Drottningholms slott och Tjolöholms slott.

Oavsett vilken typ av aktiviteter och resmål du väljer är det viktigt att ha kul och njuta av sommaren i Sverige. Glöm inte att ta med solskyddsfaktor och insektsmedel!

Sammanfattningsvis finns det en mängd olika aktiviteter och resmål att välja mellan i sommarsverige. Oavsett om du reser med familjen eller utan finns det något för alla att upptäcka och uppleva. Hoppas du hittar några inspirerande idéer för din sommarsemester!