cropped-logo0.png

Vad finns det att göra i Borås

Utforska allt som Borås har att erbjuda! Denna pittoreska stad, känd för sin rika textilhistoria och levande kulturliv bjuder på en mängd aktiviteter för alla åldrar och intressen. Från spännande besök i Borås Djurpark till inspirerande stunder i Textilmuseet erbjuder Borås en unik blandning av natur, kultur och äventyr. För de äventyrslystna väntar Laserdome med adrenalinfyllda utmaningar medan stadens vackra parker och grönområden erbjuder perfekta platser för avkoppling och lek. Oavsett om du är ute efter konst, shopping i Knalleland eller bara vill njuta av god mat och dryck på en av stadens många restauranger och caféer har Borås något för dig. Följ med oss på en upptäcktsfärd genom stadens gator och upplev allt som gör Borås till en fantastisk destination att besöka året runt.

Aktiviteter att göra i Borås

Borås är en stad som erbjuder en mängd äventyrsaktiviteter för alla åldrar och intressen. Här är några exempel på äventyrsaktiviteter du kan hitta i och omkring Borås:

Laserdome – En spännande laser tag-upplevelse som bjuder in till strategiskt spel i en futuristisk miljö.

Upzone Äventyrspark – Här kan du testa på höghöjdsbanor och ziplines i en utmanande och rolig miljö, perfekt för både vuxna och barn.

Borås Äventyrsgolf – En kul aktivitet för hela familjen där du kan utmana varandra i minigolf på kreativt designade banor.

Paddling på Viskan – Ge dig ut på en paddlingstur längs Viskan för att uppleva Borås från vattnet.

Mountainbike och cykling – Med sina många skogar och naturstigar är Borås ett utmärkt ställe för mountainbike-entusiaster.

Simning och bad – Stadsparksbadet och andra lokala badhus samt natursköna badplatser erbjuder skön avkoppling och simning.

Flipperspel – Härliga bataljer polarna eller arbetskamraterna i mellan kan vara rafflande. Du kan spela flipperspel i Borås på Laserdome

Arkadspel – Det finns massor med arkadspel på Laserdome.

Dessa aktiviteter i Borås är bara början på vad Borås har att erbjuda för den äventyrslystne. Oavsett om du är ute efter adrenalinpumpande äventyr eller lugnare naturupplevelser, finns det något för dig i Borås.

Vandring och naturupplevelser

Vandring och naturupplevelser – Med närheten till vackra naturområden som Sjuhäradsleden och Viskanfloden, erbjuder Borås fantastiska möjligheter för vandring och utforskning av den svenska naturen.

Rya Åsar – Ett populärt naturområde strax utanför Borås stad. Här hittar du varierade vandringsleder genom bokskogar och över öppna hedar. Utsiktsplatserna erbjuder fantastiska vyer över landskapet.

Vänga Mosse – En stor myr som är perfekt för den som är intresserad av fågelskådning och naturfotografering. Leden runt mossen är lättvandrad och erbjuder en unik naturupplevelse.

Knalleleden – En vandringsled som sträcker sig genom olika delar av Borås kommun och erbjuder en mängd olika naturtyper och kulturella sevärdheter längs vägen.

Lassalyckan i Ulricehamn – Beläget en bit från Borås, erbjuder Lassalyckan fantastiska möjligheter för längdskidåkning på vintern och vandring eller mountainbike på sommaren.

Viskanleden – Följer Viskanfloden och erbjuder vackra vandringar längs vattnet. Leden är perfekt för de som vill uppleva den lugna och rogivande miljön nära vattnet.

Borås Skulpturpark – För den som vill kombinera kultur med natur är en promenad genom Borås Skulpturpark en utmärkt aktivitet. Här kan du njuta av samtida konst i det fria.

Dessa platser erbjuder en härlig mix av fysisk aktivitet, avkoppling och möjligheten att upptäcka den svenska naturens skönhet. Oavsett om du är lokal eller besökare finns det alltid nya stigar att utforska och nya naturscener att beundra i Borås omgivningar.

 

Borås Djurpark – Inte bara en plats för att se djur, utan också för äventyrliga promenader genom parkens olika områden.

Svensexa eller möhippa i Borås

Planera en oförglömlig svensexa eller möhippa i Borås, en stad som bjuder in till unika och minnesvärda upplevelser. Låt äventyret börja i hjärtat av Västergötland där Borås charmiga stadskärna och dess omgivande natur blir den perfekta bakgrunden för att fira den blivande bruden eller brudgummen.

Starta dagen med en adrenalinfylld aktivitet på Laserdome där spänningen och skratten aldrig tar slut. Utmana sällskapet i en vänlig tävling och skapa oförglömliga minnen. Efteråt kan ni utforska Borås kulturella erbjudanden, som en guidad tur i den imponerande skulpturparken där konst och natur smälter samman på ett unikt sätt.

Vad kan man göra på skolloven i Borås

Sportlov i Borås

Sportlov i Borås erbjuder en perfekt mix av vinteraktiviteter och avkoppling för alla åldrar, från isglittrande skridskoåkning till varma simhallar.

Vintersporter – Uttnyttja sportlovet för att åka skridskor på någon av Borås isbanor eller prova på längdskidåkning i områdets spår.

Simning – Besök Stadsparksbadet för en dag full av plask och lek i vatten.

Sportcamps – Håll utkik efter olika sportcamps som ofta arrangeras för barn och ungdomar under sportlovet, allt från fotboll till simning.


Höstlov i Borås

Höstlovet i Borås bjuder in till kreativa äventyr och naturupptäckter bland höstens alla färger med aktiviteter som väcker nyfikenheten hos både stora och små.

Naturupplevelser – Utforska Borås vackra natur genom vandring i Rya Åsar eller en cykeltur längs Viskan.

Kreativa verkstäder – Kolla in lokala museer och kulturcentra som ofta erbjuder kreativa workshops för barn under höstlovet.

Halloweenfirande: Många platser, inklusive Borås Djurpark, har särskilda Halloween-evenemang med spökhus och temakvällar.


Påsklov i Borås

Påsklov i Borås är fyllt med vårkänslor och spännande aktiviteter, från kreativt påskpyssel till lekfulla utomhusäventyr för hela familjen.

Påskpyssel – Delta i påskpyssel och andra kreativa aktiviteter som anordnas av stadens kulturinstitutioner.

Utomhusäventyr – Njut av vårens ankomst genom att ge dig ut på en naturstig eller delta i en organiserad skattjakt i stadens parker.

Borås Djurpark – Passa på att besöka djurparken när djuren blir mer aktiva med vårens ankomst.


Sommarlov i Borås

Sommarlov i Borås är synonymt med sol, bad och oändliga möjligheter till roliga dagar utomhus där varje dag erbjuder nya äventyr.

Bad och vattenlekar – Tillbringa dagarna vid någon av Borås badplatser eller vattenparker.

Sommarläger – Utbudet av sommarläger är stort, från idrott till konst och naturvetenskap.

Utforska konst i det fria – Borås är känt för sin street art. Gå på en guidad tur eller utforska själv stadens fantastiska muralmålningar.


Jullov i Borås

Jullovet i Borås omsluter staden i en magisk vinteratmosfär, med mysiga julmarknader, skridskoåkning och kulturella upplevelser som skapar varma minnen.

Julmarknader – Upplev julstämningen på de lokala julmarknaderna där du kan köpa hantverk och smaka på juldelikatesser.

Ishallar och skridskoåkning – Många ishallar har öppet för allmänheten för skridskoåkning under jullovet.

Kulturaktiviteter – Bibliotek och museer erbjuder ofta speciella jullovprogram för barn och familjer inklusive teaterföreställningar och verkstäder.

För aktuella evenemang och exakta datum för aktiviteter under loven, rekommenderas det att kolla med Borås stad eller lokala turistinformationen. Borås har mycket att erbjuda oavsett säsong, med aktiviteter som passar alla intressen.